Звільнення Савченко наближає дострокові вибори в країні – експерт

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Савченко використовуватимуть як рупор для критики влади.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кирило Молчанов, аналізуючи інформацію про те, що звільнити Надію Савченко допоміг Віктор Медведчук, і припустив, яким буде подальший політичний сценарій в Україні.

«З боку Медведчука вже планомірно вибудовується гуманна політика щодо обміну полоненими. Об'єктивно, в нього дуже негативний образ в Україні та публічною політикою він навряд чи коли-небудь займатиметься, але буде сірим кардиналом. У цьому ключі йому потрібно показати себе з позитивного боку. Це свого роду гуманізація його іміджу», – пояснив політолог.

Щодо спецоперації зі звільнення Савченко, на його думку, в Кремлі прорахували, що для них набагато вигідніше, щоб Савченко була в Україні.

Експерт припустив, що Савченко займатиме активну позицію й буде дуже епатажним політиком, генератором хаосу. Але потрібно розуміти, що вона не є професійним політиком.

Феномен Надії Савченко, або Гібридна полонянка КремляСьогодні, 25 травня, в Україну з полону РФ може повернутися українська льотчиця Надія Савченко.

«Із Савченко просто зробили політика, що будуть активно розігрувати. Однозначно, це людина, що має позитивний імідж у суспільстві, й це головний претендент на звання вождя третього Майдану. Вона може повести за собою маси», – констатував він.

Як член фракції «Батьківщини», на його думку, вона апелюватиме до їхньої риторики, а Тимошенко як досвідчений політик зможе швидко навчити її, що і як говорити. Як би не було парадоксально, але й сам Порошенко цілком може стати об'єктом критики.

«Дипломатична перемога може виявитися для нього розчаруванням в майбутньому», – зазначив політолог.

«Зараз у парламенті коаліції за фактом немає, а Савченко просто використовуватимуть як рупор, щоб і далі руйнувати ситуацію аж до виборів, які однозначно будуть з її появою», – проаналізував Кирило Молчанов.

Додамо, що виступаючи в АП після свого повернення, Надія Савченко заявила про те, що «мир можливий лише через війну», й, звернувшись до росіян, сказала: «З колін треба вставати. А нам треба не дати їм прийти сюди».

Президент України Петро Порошенко нагородив льотчицю орденом «Золота зірка» та присвоїв звання Героя України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: