Чи справляється місцева влада з підготовкою міст до пляжного сезону?

Читать на русском
Слово і Діло перевірило, як представники місцевої влади займаються обіцяної підготовкою до пляжного сезону.

Перед початком літа «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, як представники української влади виконують свої обіцянки щодо благоустрою пляжів, а також підготовки до пляжного сезону.

У столиці пляжний сезон офіційно відкрився 15 травня, проте київські пляжі ще проходять санітарну перевірку. В КП «Плесо» запевняють, що документи про дозвіл купатися 11 київських пляжів отримають до 1 червня.

Мер столиці Віталій Кличко в 2014 році пообіцяв протягом тижня кардинально змінити вигляд Оболонської набережної. Міська влада прибрала незаконні МАФи, столи зі стільцями, звільнила прохід для пішоходів – усе, як і обіцяв Кличко.

Але не всі обіцянки даються київському міському голові так само легко. Наприклад, він не впорався з установкою спеціальних оглядових вишок на кожному столичному пляжі.

Уже третій рік поспіль через тимчасову окупацію Криму Росією все більше українських відпочивальників спрямовують свій погляд на Одесу та її пляжі. Чи розуміють це представники місцевої влади?

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв зробити доступними міські пляжіСказано 13 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер Одеси Геннадій Труханов, наприклад, 13 жовтня 2015 року в своїй передвиборчій програмі пообіцяв зробити доступними міські пляжі, безкоштовний прохід і доступ до моря. Однак, як виявилося, виконати цю обіцянку він не зміг.

Водночас Труханову вдалося виконати свою обіцянку встановити пандуси на одеських пляжах.

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі виконав свою обіцянку знести стіну в резиденції мільярдера Хмельницького, яка заважає вільному доступу на пляж.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков, як і обіцяв, вирішив проблему доступу до пляжу в селищі Морське.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: