Експерт розповів, яку нішу в політиці займе Савченко

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

За великим рахунком, після повернення Савченко немає іншого вибору, крім як піти до великої політики.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи звільнення та подальші політичні перспективи Надії Савченко.

«Порошенку дуже вигідні такі події. Тепер до аргументації «Батьківщини», що влада не звільняє Савченко, оскільки боїться її в Україні, є контраргумент. Заяви Тимошенко набувають популістського характеру», – констатував Горбенко.

Як припустив експерт, враховуючи специфіку роботи Савченко, зараз у військових немає представників у Верховній Раді.

Савченко створить багато проблем Тимошенко – політтехнологПісля звільнення українська льотчиця, нардеп Надія Савченко може створити низку проблем лідеру фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

«Незважаючи на те, що були комбати, був запит на таких людей. У політичному просторі вони на сьогодні не представлені. Тому Надія Савченко може якраз зайняти цю позицію й стати таким представником», – вважає він.

Зараз, за словами експерта, Савченко не має іншого вибору, окрім як піти до великої політики, й це вже питання давно вирішене.

«Савченко є професійним військовим. Є два варіанти – кар'єра військового або політика. Але у неї, по-перше, не дуже високе звання, щоб претендувати на високу посаду, а по-друге, дуже підірване здоров'я для кар'єри військового», – пояснює експерт.

Крім того, є запит суспільства. Савченко має власні погляди та готова представляти людей.

«Звичайно, не варто все ж виключати питання, чи буде вона самостійним політиком», – резюмував Андрій Горбенко.

Нагадаємо, сьогодні Президенту України Петру Порошенку було подано прохання на помилування російських ГРУшників. У Ростові-на-Дону сьогодні відбувся обмін Надії Савченко на Александрова та Єрофеєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: