Коломойський відсуджує в держави мільярд гривень за зберігання нафти

Читать на русском
Укртатнафта програла всі суди державній Укртранснафті щодо оренди резервуарів для зберігання державної технологічної нафти.

Група акціонерів «ПриватБанку» в особі ПАТ «Укртатнафта» подала позов до Господарського суду міста Києва проти державного ПАТ «Укртранснафта» на суму 951 млн 84 тис. грн за зберігання технологічної нафти.

Про це йдеться в позовній заяві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Нафтовий бізнес акціонерів ПриватБанку тісно пов'язаний з державними активами в нафтовій галузі. Так, номінально державне ПАТ «Укрнафта» повністю підконтрольне менеджменту від «приватівців».

Труби та сховища ПАТ «Укртранснафта» використовувалася бізнесменами як засіб доставки сировини до єдиного працюючого нафтопереробного заводу країни – Кременчуцького НПЗ (ПАТ «Укртатнафта»).

Користуючись держактивами «приватівці» не платили ні оренду ні дивіденди до Держбюджету, однак останнім часом держава почала активніше відстоювати свої інтереси в нафтовій сфері.

Нагадаємо, що «Укртатнафта» програла всі суди державній «Укртранснафті», з якою договори оренди резервуарів для зберігання державної технологічної нафти були визнані недійсними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: