Аваков: конфлікт навколо «Укртранснафти» переведено в юридичну площину

Читать на русском

Після нічного конфлікту в приміщенні «Укртранснафти» офіс організації взяла під охорону міліція.

Про це в ніч проти п'ятниці написав у своєму Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

«Міліція Києва взяла під охорону приміщення «Уктранснафти». Конфлікт менеджерів, депутатів вичерпаний і перенесений в площину юридичних рішень», – запевнив Аваков.

Нагадаємо, вчора навколо компанії розгорнувся конфлікт на основі рішення про звільнення голови правління компанії Олександра Лазорка, ухваленого Наглядовою радою акціонерного товариства.

Раніше звільнення Лазорка ініціював міністр енергетики Волоимир Демчишин – за розтрати та зберігання технологічної нафти на потужностях групи «Приват». Той відмовився залишати свій робочий кабінет, забарикадувавшись у ньому, після чого люди в штатському допомогли новопризначеному в. о. голови правління Юрію Мірошнику видворити Лазорка.

Вночі в конфлікт втрутився голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, який прибув до офісу підприємства в супроводі озброєних людей. Свою поведінку він пояснив присутністю «російських диверсантів» та «небайдужим ставленням» до долі державного підприємства. Чиновник стверджує, що жодних наказів Кабінету міністрів щодо зміни керівництва «Укртранснафти» немає, тож все, що відбулося на підприємстві вчора, на думку губернатора – не що інше, як рейдерське захоплення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: