День зустрічей: із ким сьогодні зустрівся Порошенко та про що домовився?

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко сьогодні в Стамбулі зустрівся з низкою європейських політиків.
Петро Порошенко і Марк Рютте

Президент України Петро Порошенко в рамках візиту в Стамбул провів зустрічі з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

Під час зустрічі з Ягландом Порошенко закликав Раду Європи посилити тиск на Росію в зв'язку з порушенням прав кримських татар і українців в Криму, зокрема через арешт заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

На саміт ООН із Порошенком полетіли Джемілєв і ЧубаровРазом з Президентом України Петром Порошенком на саміт ООН в Стамбул вилетіли Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров.

На переговорах із прем'єр-міністром Нідерландів Глава української держави обговорив ратифікацію Королівством Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також питання надання Євросоюзом безвізового режиму для українців.

Наступним питанням зустрічі Рютте та Порошенка стала ситуація на Донбасі. Сторони обговорили продовження санкцій проти РФ, а також скоординували дії щодо розслідування трагедії МН17.

На зустрічі з президентом Азербайджану Порошенко домовився про підготовку візиту в Баку, а також проведення найближчим часом спільної міжурядової комісії з торгово-економічного співробітництва.

Нагадаємо, також сьогодні Порошенко зустрівся з президентом Словаччини Андреєм Кіскою в ході гуманітарного саміту ООН, який проходить у Стамбулі, та обговорив створення Східно-Європейського газового хабу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: