Фірсов показав, як мер Чернігова просуває в нардепи забудовника Микитася

Читать на русском
Нещодавно ЦВК призначила довибори до Ради на 206 окрузі Чернігова, який позбувся свого нардепа після перемоги Владислава Атрошенка на виборах мера.
Єгор Фірсов

Нещодавно Центральна виборча комісія призначила довибори до Верховної Ради на 206-му окрузі Чернігова, який позбувся свого народного депутата після перемоги Владислава Атрошенка на місцевих виборах мера.

Замість себе мер Чернігова просуває до парламенту скандального забудовника, президента будівельної корпорації «Укрбуд» Максима Микитася, використовуючи адміністративний ресурс, пише в Facebook колишній народний депутат Єгор Фірсов, передає «Слово і Діло».

«На чернігівському 206-му окрузі адміністративний ресурс задіяний на повну потужність. На фото чинний мер Чернігова Владислав Атрошенко та забудовник Максим Микитась, який буде балотуватися тут у депутати. Як бачите, Атрошенко збирає під Микитася цілі зали та організовує різні заходи», – пише Фірсов, прикріплюючи до публікації фотографії.

За його словами, на ці зустрічі людей «зганяють в обов'язковому порядку», або сам Микитась приходить на заходи мера Атрошенка й світиться перед людьми.

«Крім усього іншого, до Микитася «у спадок» перейшов «благодійний фонд» Атрошенка «Поліський Оберіг». Це стандартна «ригівська схема», яку я так часто бачив на Донбасі. Замість прозорого фінансування через офіційний рахунок вдаються до різного роду «прокладок». Якраз усі ці псевдоблагодійні фонди, й займаються тим, що роздають гречку й тушонку», – стверджує екс-нардеп.

Політолог Олександр Радчук також вважає, що чинний міський голова Чернігова просуває Микитася в нардепи. За його словами, напередодні Великодня Микитась розмістив рекламу з привітаннями, на якій був зображений логотип того ж благодійного фонду «Поліський Оберіг», що пов'язаний з Атрошенком.

Адміністративний ресурс на виборах: використати не можна відмовитисяМета для сучасних владних політичних еліт давно стала виправданням застосування найбрудніших за своїм змістом засобів виборчої боротьби. І адміністративний ресурс – це лише один із них.

«Під час травневих свят народний депутат Сергій Березенко запросив своїх виборців із 205-го округу відзначити відкриття реконструйованого парку «Березовий гай», яке нібито відбулося за підтримки Микитася. Листівки із запрошенням відвідати парк поширювалися на території саме 206-го округу, хоча сам парк територіально розташований у 205-му», – додав він.

Як відомо, 19 травня стартувала виборча кампанія з проміжних виборів депутатів Верховної Ради в п'яти одномандатних виборчих округах, у тому числі й у 206-му. Вибори на них відбудуться 17 липня.

Крім Микитася, на цьому окрузі за мандат нардепа зійдуться в битві екс-нардепи Микола Томенко та Єгор Фірсов, а також колишній перший заступник генерального прокурора Віталій Касько.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: