Чому не варто виключати дострокових виборів? Думка експерта

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

За мовчазної згоди більшості членів саме цієї ЦВК створювались умови для фальсифікації виборів часів Януковича.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що Президент України цього тижня має внести нові кандидатури до складу ЦВК.

«Це питання порушувалося вже дуже давно і членами колишньої коаліції, і громадськістю. Подальше його затягування було вже просто неможливим. Президент змушений наразі реагувати та вносити подання щодо призначення нових членів ЦВК», – констатував Дяденко.

«Тримати далі цей склад ЦВК дорівнює зневазі до тих людей, які загинули на Євромайдані, оскільки цей склад неодноразово ставав організатором сумнівних схем із проведення виборів народних депутатів, місцевих виборів», – розповів політолог.

При цьому експерт не став виключати, що питання виборів абсолютно знято.

На його думку, зараз питання виборів лягає в економічну площину, і якщо владі вдасться стабілізувати соціально-економічну ситуацію й принаймні не погіршити соціальний стан громадян, який є хоча б зараз, питання виборів може бути відкладено.

«Якщо зростатимуть тарифи, заробітні плати та пенсії відставатимуть, а питання субсидій не вирішить цю проблему, можливий соціальний вибух, який змете цю владу», – припускає Михайло Дяденко.

Відзначимо, що у 12 з 15 членів ЦВК ще 1 червня 2014 року сплив семирічний термін їхніх повноважень.

Наразі повідомляється, що вже всі фракції подали свої пропозиції Президенту щодо складу ЦВК, проте поки жодного прізвища не озвучили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: