Микольська назвала країни, які є пріоритетними для переговорів про ЗВТ

Читать на русском
Переговори щодо ЗВТ тривають із країнами, які є пріоритетними для українського бізнесу, – Ізраїлем, Канадою та Туреччиною.
Наталія Микольська

Переговори щодо зони вільної торгівлі тривають із країнами, які є пріоритетними для українського бізнесу, – Ізраїлем, Канадою та Туреччиною.

Про це заявила торговий представник України, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Цього року в нас стоїть у пріоритеті формування спільно з українським бізнесом переліку країн, з якими ми далі ведемо переговори про лібералізацію. Роботи достатньо. Потрібно завершити з Канадою – ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі, потрібно до якогось етапу довести Туреччину та Ізраїль», – наголосила вона.

За словами Микольської, на цій стадії процес переговорів щодо ЗВТ із Сербією заморожений. Причиною цього рішення стала відсутність зацікавленості з боку українського бізнесу.

Позитивні та негативні наслідки зони вільної торгівлі між Україною та ЄС«Слово і Діло» вирішило показати наслідки запровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Цього року ми також ставимо завдання пропрацювати з усіма бізнес-асоціаціями та промисловими асоціаціями пріоритети на наступні періоди щодо укладання угод про зону вільної торгівлі. У Міністерстві, звичайно, є своє бачення, але потрібно розуміти, які є запити бізнесу», – додала торговий представник.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що метою літнього візиту в Україну прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо стане підписання Угоди про ЗВТ між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: