Парубій пояснив, навіщо Рада перейменувала населені пункти в окупованому Криму

Читать на русском
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій роз’яснив, навіщо парламент дав нові назви населеним пунктам в окупованому Криму та на Донбасі.
Андрій ПарубійФото: kvedomosti.com

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає перейменування населених пунктів у анексованому Росією Криму та на окупованій частині Донбасу, яке в рамках декомунізації сьогодні здійснили депутати, відновленням історичної справедливості.

Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Верховна Рада України не може залишати напризволяще тимчасово окуповані Російською Федерацією українські міста в Криму та на Донбасі. Тому ми ухвалили ідеологічно важливе рішення, позбавивши колоніальних назв населені пункти на зайнятій російськими окупантами території Донбасу та Криму», – заявив він.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій запевнив, що Верховна Рада доведе до завершення процес декомунізації в країніСказано 23 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому Парубій наголосив, що у випадку з Кримом перейменування були погоджені з Меджлісом кримськотатарського народу.

«Ми відновили історичну справедливість – повернули древні кримськотатарські назви населеним пунктам Криму. Це не просто назви, запропоновані до відновлення Українським інститутом національної пам'яті, але й узгоджені з Меджлісом кримськотатарського народу», – додав голова парламенту.

Між тим, як уже писало «Слово і Діло», сьогодні в місці компактного проживання кримських татар, Бахчисараї, російські силовики проводили обшук.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: