Парубій назвав дедлайн ухвалення судової реформи

Читать на русском
Глава Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що пакет законів, необхідних для здійснення судової реформи, потрібно ухвалити цього літа.
Андрій Парубій

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що судову реформу в Україні необхідно завершити до липня поточного року.

Про це він сказав у ході міжнародної конференції «Україна та ЄС: перетворюючи виклики на можливості», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я це говорив одразу ж після обрання мене спікером парламенту: нам необхідно завершити судову реформу до липня. Я вважаю це крайньою межею для нашої держави... Ми ухвалили антикорупційне законодавство та реформували поліцію, але діяльність усіх цих органів зупиняється, коли доходить до українських судів. Без проведення судової реформи всі інші реформи будуть провалюватися на порозі корупційних судів», – підкреслив спікер.

Мін'юст і Нацполіція запустили службу допомоги підсуднимГолова Мін'юсту Павло Петренко та керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявили про запуск служби правової допомоги підсудним.

Глава парламенту також зазначив, що, за його планами, протягом наступної сесії Рада має ухвалити в другому читанні необхідні законопроекти та внести зміни до Конституції, які дозволять завершити судову реформу.

Нагадаємо, раніше глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник скаржився на те, що судова система створює перешкоди для ефективної роботи НАБУ.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: