Як виконують свої обіцянки мери Дніпропетровська, Полтави, Сум і Харкова?

Читать на русском

Слово і Діло порівнює відповідальність градоначальників Дніпропетровська, Полтави, Сум і Харкова.

«Слово і Діло» продовжує порівнює відповідальність мерів українських обласних центрів. Сьогодні на черзі міські голови Дніпропетровська, Полтави, Сум і Харкова – Борис Філатов, Олександр Мамай, Олександр Лисенко та Геннадій Кернес відповідно.

Борис Філатов

На рахунку мера Дніпропетровська на сьогодні 55 обіцянок, що менше, ніж у інших мерів. Із цієї кількості ми залишаємо тільки ті, які Філатов роздав на посаді міського голови. В підсумку в активі Бориса Альбертовича залишається 30 «мерських» обіцянок. До слова, Філатов 19 листопада 2015 року був призначений мером уперше. Решта міських голів того дня стали мерами вдруге.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов обіцяє провести відкриті конкурси на заміщення вакантних посадСказано 2 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Із цієї кількості 2 обіцянки він провалив.

Зокрема, Філатов не проввів обіцяних відкритих конкурсів на заміщення вакантних посад.

Ще 3 обіцянки Філатов виконав. Так, як і обіцяв дніпропетровський мер, фракція «БПП «Солідарність» приєдналася до коаліції в міській раді Дніпропетровська. Загальний рівень відповідальності цього політика – 36%.

Олександр Мамай

Олександр Мамай вже вдруге обіймає посаду мера Полтави. За цей час він роздав 148 обіцянок. Із цієї кількості за свій нинішній термін він дав 5 обіцянок, які мають статус «у процесі».

Олександр МамайМіський голова Полтави
Мамай запевнив, що до кінця року в місті відремонтують понад сотню під'їздівСказано 17 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Всього Мамай провалив 70 своїх зобов'язань. Наприклад, він не впорався з ремонтом більше сотні під'їздів у 2015 році.

Виконав полтавський мер 68 своїх обіцянок. Зокрема, як і обіцяв, Мамай відремонтував дахи 55 будинків.

Рівень відповідальності Мамая є найвищим серед представлених – 46%.

Олександр Лисенко

Олександр ЛисенкоМіський голова Сум
Лисенко запевнив, що в 2015 році Суми отримають Стратегічний план розвитку містаСказано 27 січня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Олександр Лисенко керує Сумами вже вдруге. В його активі на сьогодні 86 обіцянок. За першу каденцію він роздав 75 ​​обіцянок, з яких провалив 35 і виконав 26. Статус «у процесі» мають інші 12 обіцянок.

Так, Лисенко не представив у 2015 році стратегічний план розвитку Сум, а також не поставив місту 9 тролейбусів.

Будучи обраним вдруге, Лисенко роздав на сьогодні 12 обіцянок. Із цієї кількості одна обіцянка є виконаною – обрати на конкурсній основі директора КП «Електроавтотранс».

Рівень відповідальності Лисенка є найнижчим із представлених – 31%.

Геннадій Кернес

Одіозний харківський мер Геннадій Кернес перебуває на своїй посаді також вдруге. За своє перебування на посаді він роздав 173 обіцянки.

З цієї кількості він провалив 76 зобов'язань.

Так, він не впорався з ремонтом 1400 під'їздів у 2014 році, а також підготовкою міста до зими 2015/16. Ще одна провалена обіцянка Кернеса – відновити знесений пам'ятник Леніну на майдані Свободи. Також, що цікаво, харківський мер не впорався з обіцянкою вдягти на 9 травня 2014 року георгіївську стрічку.

Виконаних обіцянок у Кернеса 69.

Харківський мер, зокрема, дотримав слова й замінив 1000 старих автобусів. Також Кернес виконав свою обіцянку перемогти на мерських виборах 2015 року.

Після виконання цієї обіцянки, тобто знову ставши мером Харкова, Кернес роздав ще 3 обіцянки. Серед них одна є виконаною – Харківська міська рада та обласна державна адміністрація звернулися до Кабміну для отримання субвенції на забезпечення житлом учасників АТО та їхніх сімей.

Рівень відповідальності Кернеса - 40%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: