У ГПУ розповіли, проти кого з правоохоронців порушили провадження цього року

Читать на русском
Завданням цього управління було розслідування фактів протидії розслідуванню справ Майдану.
Сергій Горбатюк

Із серпня минулого року Управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів, порушило низку проваджень проти працівників управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Про це заявив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю виданню «Лівий Берег», передає «Слово і Діло».

«Це управління порушило провадження на працівників нашого управління щодо подій в Одесі 2 травня, розшуку Лукаш (екс-міністра юстиції в уряді Азарова – Ред.), закриття справи Присяжнюка (екс-міністр агрополітики – Ред.). Були й інші факти, висмоктані з пальця», – повідомив Горбатюк.

Відзначимо, що спочатку завданням цього управління було розслідування фактів протидії розслідуванню справ Майдану.

«За рік жодної особи, причетної до такої протидії, не притягли до відповідальності», – підкреслив Горбатюк.

Суддів, через яких звільнили учасника розстрілу Майдану, притягнуть до відповідальності – ГорбатюкРостислав Заворотний, якого підозрюють у видачі зброї зі складів МВС для силового розгону Євромайдану, вночі вийшов на свободу.

Нагадаємо, що в квітні минулого року екс-генеральний прокурор України Віктор Шокін створив Управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів.

Як повідомлялося раніше, Рада прокурорів при Генеральній прокуратурі України рекомендуватиме генпрокурору кандидатури на різні посади в структурі.

У квітні стало відомо, що Генеральна прокуратура України готує повідомлення про підозру керівнику Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: