До суду направлено обвинувальний акт проти 3 «беркутівців» щодо розстрілу Майдану – ГПУ

Читать на русском
Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт проти 3 колишніх бійців Беркуту щодо вчинення розстрілів на Майдані.

Заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що справу проти трьох колишніх «беркутівців» передали до суду.

Про це він повідомив на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло».

«До суду направлено обвинувальний акт щодо 2 бійців «Беркуту» та заступника командира полку щодо розстрілів 20 лютого 2014 року на Інститутській. Їм інкримінується 48 вбивств», – повідомив Горбатюк.

За його словами, окрім 48 вбивств, вони звинувачуються у завданні 80 поранень «майданівцям».

«Встановлено слідством, здійснення розстрілів відбувалися без будь-якого дотримання вимог нормативних актів МВС і законів України, які передбачають застосування вогнепальної зброї. Це робилося для того, щоб залякати людей застосуванням вогнепальної зброї, настанням смертей, вогнепальних поранень. Тому слідством інкриміновано цим особам вчинення саме терористичного акту цього дня, тому що саме ознакам терористичного акту, згідно Кримінального кодексу, відповідає застосування вогнепальної зброї з метою залякування людей або примусу громадських організацій до вчинення тих чи інших дій», – пояснив він.

У ГПУ розповіли, хто керував «Беркутом» під час ЄвромайдануГенпрокуратура зібрала достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», у тому числі колишнього командира Дмитра Садовника.

Прокурор також наголосив, що лише за цим епізодом було проведено понад тисячу експертиз і допитано більше тисячі свідків. «Підозра є обґрунтованою», – констатував Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура та СБУ заявили про те, що знайшли зброю, з якої вбивали протестувальників під час Революції Гідності. За їхніми словами, було виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної зброї. За результатами експертизи СБУ, ідентифіковано 12 із 23 одиниць зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: