Тимчук назвав винних у підриві обороноздатності України

Читать на русском
Дмитро Тимчук заявив, що найбільшу кількість зброї та військової техніки Україна розпродала при Януковичі.
Дмитро Тимчук

Народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук назвав кількість зброї, яку Україна продала за Януковича.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

Українські десантники отримали нову зброю вітчизняної розробкиДержавний концерн «Укроборонпром» поставляє в війська нові зразки протитанкових ракетних комплексів.

За словами нардепа, під час президентства Віктора Януковича Міноборони України продало 477 танків, іншої бронетехніки (БМП, БТР) – 300 одиниць, а також 94 літака та БПЛА й 145 вертольотів. Також було розпродано 740 тисяч одиниць стрілецької зброї, майже 6 тисяч одиниць ракетно-артилерійського озброєння та 3016 одиниць автомобільної техніки.

За словами Тимчука, абсолютним рекордсменом із «розпродажів» і «дарувань» був міністр оборони Михайло Єжель.

«Справедливості заради варто відзначити, що озброєння українська армія розпродавала й раніше. Так, згідно з наявними в комітеті ВР даними, в період з 2005 по 2007 роки (міністр оборони – А. Гриценко) було продано 200 танків, 145 од. БТР і БМП. У період з 2007 по 2009 роки (міністр оборони – Ю. Єхануров) танків продано 27 од., БТР-БМП – 167 од. Активно розпродавалося й інше озброєння та майно», – додав Тимчук.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні недостатньо власної зброї для протистояння агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: