Фесенко пояснив, що потрібно для згоди США на поставки летальної зброї в Україну

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Міністр оборони США Ештон Картер має намір незабаром відвідати Україну. Глава Пентагону стурбований ситуацією на сході України. Він відкрито звинуватив РФ у «брязканні ядерною зброєю» й запевнив, що США завжди готові підтримати Україну. Проте постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що військове вирішення конфлікту на Донбасі буде катастрофою й Штати не готові поставляти летальну зброю.

Директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко переконаний, що візит міністра оборони США в Україну не стане переломним моментом і кардинально нічого не вирішить, передає «Слово і Діло».

«Візит в Україну міністра оборони США Ештона Картера стане закономірним продовженням співпраці військових відомств України й Штатів, але не більше», – вважає Фесенко.

Як зазначив політолог, США дійсно активно допомагають у реформуванні Збройних сил України та навчанні українських військових, але тішити себе надіями на допомогу в наданні озброєння не варто.

«Україні не слід очікувати від цього візиту чогось революційного. На мою думку, поки Барак Обама при владі, летальну зброю нам не продаватимуть. Адже саме президент США, а не генерали, ухвалює такі рішення», – констатував Володимир Фесенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Як відомо, українське керівництво неодноразово зверталося до США з проханням про надання озброєння. Однак для США такий крок є неприйнятним через ризик нової ескалації конфлікту.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко запевнив, що його мирний план буде реалізований у Луганську та Донецьку, а Україна переможе у війні на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: