Справжня хунта: міністри отримали від Полторака раритетну зброю

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак дарував особисту зброю чиновникам, депутатам, бізнесменам і навіть своєму однокласнику.
Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак виявився щедрим на подарунки. Нагородну зброю від нього отримали представники влади й навіть однокласник.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пост журналістки Христини Малазонії в Facebook.

Відповідно до наказів міністра оборони, нагородні пістолети з рук Полторака отримали голова Мін'юсту Павло Петренко, керівник МВС Арсен Аваков, нардеп Ігор Кононенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, помічник Президента України Олексій Горащенков та інші.

Як нагородну зброю дані особи отримали переважно пістолети Кольт-1911 або Маузер К-96, що мають цінність серед колекціонерів. Ігоря Кононенка Полторак нагородив українським пістолетом Форт-15.

Голова Держказначейства Тетяна Слюз отримала в подарунок від Полторака «дамський» малогабаритний пістолет ПСМ. А Арсенія Яценюка міністр оборони й узагалі нагородив пістолетом-кулеметом Томпсона зразка 1928 року.

Не забув Полторак і про себе – згідно з наказом МО, глава відомства нагороджений пістолетом Глок. Зброєю цієї ж фірми міністр нагородив свого однокласника та друга дитинства, а нині вчителя фізкультури Олександра Куруча.

Дати нагороджень часто збігаються з днями народження осіб, яких Полторак «відзначив» зброєю. Формулювання в наказах про нагородження переважно одне й те ж саме: «За видатні заслуги у забезпеченні обороноздатності України, зміцненні національної безпеки, зразкове виконання службового обов'язку та виявлені при цьому високий професіоналізм, честь і доблесть».

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що Міністерство оборони планує поставити на фронт броньовані машини «Дозор-Б», які мали надійти до кінця 2015 року, лише в першому півріччі 2016-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: