Стало відомо, скільки обіцянок виконав Юрій Луценко за свою політичну кар'єру

Читать на русском

Слово і Діло проаналізувало політичну діяльність Юрія Луценка за останні кілька років у розрізі виконаних і провалених обіцянок.

Виступаючи в парламенті перед початком голосування за своє призначення, новий генеральний прокурор Юрій Луценко буквально сипав обіцянками. Основні з них – активізувати розслідування проти чиновників Януковича, підвищити заробітні плати в прокуратурі, відновити співпрацю з ФБР і люструвати близько сотні прокурорів.

Луценко також пообіцяв захищати та підтримувати начальника Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка й «негайно» оголосити конкурс на посади в Генеральній інспекції України. Крім того, генпрокурор має намір завести нових людей з юридичною освітою, які ніколи раніше не працювали в прокуратурі.

Водночас Луценко заявив, що не буде відновлювати на посаді колишнього заступника Шокіна Давида Сакварелідзе, оскільки останній «обрав політику».

Юрій Луценко – тричі народний депутат України (2-го, 4-го та 8-го скликань), двічі міністр МВС України. Крім того, він тричі брав активну участь у революціях в Україні (за умови, що перша акція протесту «Україна без Кучми» – за першу революцію, друга – Помаранчева, третя – Революція Гідності).

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати політичну діяльність Юрія Луценка за останні кілька років у розрізі виконаних і провалених обіцянок. Що з цього вийшло – дивіться на інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: