Індія відмовилася від російських літаків на користь співпраці з Україною

Читать на русском
Мова йде про клас апаратів місткістю 50-80 пасажирів в базовій конфігурації, який можна використовувати як у цивільній, так і у військовій сфері.

Українська делегація підписала з індійською авіабудівною компанією Reliance Defence Ltd меморандум про розробку багатоцільового військово-транспортного літака АН подвійного призначення – для військових і цивільних потреб.

Меморандум був підписаний в ході виставки DefExpо 2016, що відбулася в Індії 31 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу держконцерну «Укроборонпром».

Вартість розробки і впровадження у виробництво індійською стороною оцінюється в $5,3 млрд (350 млрд індійських рупій). Виробнича площадка буде локалізована в місті Нагпур, штат Махараштра.

У компанії уточнили, що мова йде про клас апаратів місткістю 50-80 пасажирів в базовій конфігурації.

Нагадаємо, що в січні 2016 року Індія заморозила партнерський проект з РФ по створенню військово-транспортного літака МТА (Multirole Transport Aircraft) в результаті ряду технічних невідповідностей.

Боротьба за завод «Антонова»: переміг «БПП»Привабливість держпідприємства «Антонов» для потенційних інвесторів незаперечна, а бажання українських чиновників заробити швидких грошей – невблаганно. Яка доля чекає ДП «Антонов»?

Як раніше повідомлялося, державне підприємство «Антонов» в цьому році відмовилося від російських комплектуючих, повністю перейшовши на вузли і агрегати від вітчизняних постачальників.

У лютому стало відомо, що ГК «Антонов» і Саудівська Аравія підписали остаточну угоду про спільне виробництво літаків марки «Ан».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: