У Херсонській області потрібно ввести військово-цивільну адміністрацію – Іслямов

Читать на русском
На думку одного з лідерів кримськотатарського народу, проросійські настрої в регіоні сильніші, ніж будь-де.
Ленур Іслямов

Щоб не втратити ще один регіон, Україна повинна вжити негайних заходів зі зміцнення безпеки в Херсонській області.

Таке переконання у своєму блозі на «Українській правді» висловив кримськотатарський політик і підприємець, один з ініціаторів блокади Криму Ленур Іслямов, пише «Слово і Діло».

«Крим – це Україна» – кажуть нам із плакатів. Це, звичайно, добре – знати географію. Але з людьми треба перестати спілкуватися месседжами. Треба почати вирішувати конкретні проблеми. У Херсонській області вони очевидні: російська пропаганда, що ллється потоком з кожної радіоточки, кордон, який необхідно зміцнити, настрої в суспільстві, з якими потрібно працювати», – зазначив Іслямов. За його словами, антиукраїнські настрої в регіоні надзвичайно сильні, проте влада вважає за краще закривати на це очі. Підтвердженням останнього він вважає той факт, що після того, як область тривалий час була без керівника, його обрали не за наявністю конструктивної програми, а «за принципом лояльності».

Як виконують свої обіцянки мери Одеси, Херсона, Миколаєва, Запоріжжя та Кіровограда?«Слово і Діло» порівнює відповідальність мерів – Геннадія Труханова, Олександра Сєнкевича, Володимира Миколаєнка, Володимира Буряка та Андрія Райковича.

На думку активіста, щоб уникнути катастрофи, в Херсонській області необхідна військово-цивільна адміністрація.

«Сьогодні в Херсонській області мене не покидає відчуття дежавю-2014, коли безсило здавався Крим... Що, на наш погляд, варто робити в Херсонській області? Тут повинна запрацювати військово-цивільна адміністрація. Сюди потрібен військовий губернатор. Тут, з одного боку, повинна бути вибудувана система оборони, з іншого – повинен бути створений адміністративний центр для українців, що залишилися в Криму, щоб вони отримували від нас підтримку, хоча б у полегшенні оформлення документів. Нам треба зміцнювати кордон. І вивчати досвід втрати Криму не на словах», – зазначив Іслямов.

Нагадаємо, 28 квітня 2016 року Президент призначив головою Херсонської обласної державної адміністрації екс-депутата «БПП» Андрія Гордєєва. Попередній губернатор регіону, Андрій Путілов, пропрацював на цій посаді з вересня 2014 року по грудень 2015-го.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: