Парубок моторний та хоть куди козак: аналіз обіцянок Юрія Луценка

Читать на русском
Юрій Луценко, обіймаючи різні посади у владі, дав 96 публічних обіцянок, з яких 37 виконав і 41 не виконав.
Юрій Луценко

Юрій Луценко – особистість в українській політиці помітна. За своє життя він встиг побути народним депутатом, міністром внутрішніх справ і навіть політичним в'язнем. Після перемоги Революції Гідності знову був обраний нардепом, головою президентської партії «БПП» і головою відповідної парламентської фракції.

«Слово і Діло» зафіксувало 96 обіцянок Юрія Луценка. З них наразі виконаними є 37, що становить 39% від загальної кількості.

Серед його виконаних обіцянок головними є: визнання Росії країною-агресором, своєчасне ухвалення закону про місцеві вибори, реєстрація законопроекту про створення суду присяжних.

Водночас Луценко провалив 43% своїх обіцянок.

Невиконаними залишилися обіцянки Луценка ухвалити закон про префекта, передати в суд справу проти екс-президента Віктора Януковича та вже класична обіцянка – скасувати депутатську недоторканність.

Луценко назвав дедлайн формування нового КабмінуЛідер фракції «БПП» Юрій Луценко заявив, що Україна має лише два тижні на формування нового складу Кабінету міністрів та парламентської коаліції.

Ще 18 обіцянок Луценка на цю мить мають статус «у процесі», отже можуть бути як виконаними, так і невиконаними.

Найсвіжіша обіцянка Луценка стосується призначення нового прем'єра. Глава «БПП» пообіцяв висунути кандидатуру від фракції на посаду нового голови уряду віддразу після відставки Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: