Експерт пояснила, чому «БПП» ризикує повторити долю «НФ»

Читать на русском
Ганна Малкінаполітичний експерт

Враховуючи ланцюжок останніх подій у парламенті, для «БПП» складається невтішна ситуація.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт Анна Малкіна, аналізуючи інформацію про те, що після призначення Юрія Луценка до ГПУ фракцію «БПП» може очолити Ігор Кононенко.

«З огляду на те, що відбувається останнім часом у парламенті, – призначення Гройсмана, який близький до Президента, а зараз – Луценка, протягування законів під конкретну людину чи ситуацію, соціальна напруженість на тлі підвищення тарифів – все це не додає рейтингу «БПП». Більше того, так звані «реформи» також сприяють зниженню рейтингів і дають підґрунтя до того, що «БПП» ризикує повторити долю «НФ», – розмірковує Малкіна.

Як зазначила експерт, всередині «БПП» змінюються угруповання, які мають ідеологічні розбіжності та конкуруючі інтереси в економічних питаннях, тому взагалі може постати питання про розпад фракції.

Хто очолить фракцію «БПП», якщо Луценка призначать до ГПУ? ЕкспертПолітолог проаналізував можливе призначення Юрія Луценка на посаду в ГПУ та ймовірних кандидатів на роль глави фракції «БПП».

Щодо Кононнека, додала вона, то зараз є стільки інформаційних приводів та скандалів, починаючи з офшорів, підвищення тарифів, дій «РПЛ» та закінчуючи сьогоднішнім голосуванням, коли за ніч назбирали голоси під Луценка, фактор Кононенка частково вплине, але, можливо, навіть не потрапить у такий фокус суспільної уваги.

Як відомо, НАБУ не знайшло підтверджень того, що Ігор Кононенко чинив незаконний вплив на екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса. Сьогодні «Блок Петра Порошенка» поновив нардепа на посаді першого заступника керівника фракції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: