«БПП» не здасть Кононенка незалежно від розслідування НАБУ – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Антикорупційне бюро дійсно може розслідувати справу Кононенка, але це не означає, що в «БПП» його здадуть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи заяву глави НАБУ Артема Ситника про те, що затягувати розслідування справи Ігоря Кононенка не будуть і все проходитиме в рамках закону.

«Складно передбачити, чим завершиться розслідування проти «сірого кардинала» Порошенка. Для Кононенка може бути підготовлено кілька сценаріїв. Як варіант, йому можуть придумати іншу посаду, або будуть розслідувати, але НАБУ нічого не знайде, і в результаті скажуть, що він, умовно кажучи, «хороший», – розповідає Лупова.

Також, за її словами, можливо, будуть відволікати увагу від розслідування черговими інформаційними приводами.

«У будь-якому разі, Кононенка не здадуть», – вважає експерт.

«Взагалі «БПП» намагається зараз і в особі свого голови, і всіх депутатів не брати на себе відповідальність ні за що. Звичайно, вони не будуть виходити з коаліції. Але на їх усіх разом із Кабміном чекають перевибори. Давно пора вже, щоб це відбулося, тому що зараз ситуація дійшла до абсурду», – резюмувала Тетяна Лупова.

Нагадаємо, що 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей у міністерстві та на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: