Хто очолить фракцію «БПП», якщо Луценка призначать до ГПУ? Експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

У «БПП» немає яскраво вираженого політичного лідера, який міг би очолити фракцію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи можливе призначення Юрія Луценка на посаду глави ГПУ та ймовірних кандидатів на роль глави фракції «БПП».

«У «БПП» немає яскраво вираженого політичного лідера, який міг би очолити фракцію та стати авторитетом для більшості депутатів після переходу Луценко до ГПУ», – констатував політолог.

«Якщо виходити з того, що такий політик на посаді лідера фракції просто виконуватиме завдання технічного та інформаційного забезпечення й водночас не буде лідером, що має підвищувати авторитет фракції, то такі люди в «БПП» є», – міркує Дяденко.

Експерт пояснив, чому «БПП» ризикує «поховати» себе як фракціюПолітичний експерт проаналізував імовірність зміни закону для призначення Юрія Луценка генпрокурором.

Експерт вважає, що кандидатура Кононенка на цю роль є досить конверсійною, і якщо така пропозиція висуватиметься, то викличе у фракції внутрішні конфлікти.

«Сумнівно, що Кононенко здатен об'єднати фракцію», – підкреслив він.

Скоріш за все, це може бути хтось із не таких відомих і медійних персонажів. Можливо, Руслан Князевич. Але яскравого кандидата поки що немає.

Відзначимо, що 18 квітня з Верховної Ради був відкликаний законопроект про внесення змін до кваліфікаційних вимог до кандидатів на посаду генпрокурора, який давав можливість Юрію Луценку очолити ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: