Другий шанс: чи стане Луценко генпрокурором? Експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Безумовно, буде переголосування, хоча до цього варто ставитися вкрай обережно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи той факт, що Верховна Рада не змогла ухвалити закон, що дозволяє Юрію Луценку очолити ГПУ.

«Насправді, регламент забороняє голосувати двічі той самий закон протягом однієї й тієї ж сесії, тому, згідно з нормами, не раніше ніж восени можна буде проводити повторне голосування», – пояснив Бондаренко.

Але, як зазначив експерт, оскільки наші політики не завжди звертають увагу на регламент, Конституцію, буде робитися все для призначення Луценка до ГПУ.

Хто очолить фракцію «БПП», якщо Луценка призначать до ГПУ? ЕкспертПолітолог проаналізував можливе призначення Юрія Луценка на посаду в ГПУ та ймовірних кандидатів на роль глави фракції «БПП».

Крім того, як підкреслив політолог, те, що Президент скасував поїздку до Великобританії, показує, що він зацікавлений у конкретній фігурі, а не у верховенстві закону.

«Президент настільки відкрито демонструє бажання змінити закон, що це вже межує з абсурдом», – вважає він.

«Скоріш за все, зараз будуть проведені якісь переговори щодо коаліції, а потім переголосують. Шанси в Луценка є, але є й потужний опір», – проаналізував ситуацію Кость Бондаренко.

Як відомо, вчора в Раді не вистачило двох голосів за призначення Луценка генпрокурором.

Відзначимо, наприкінці квітня Юрій Луценко заявив, що діяльність Ради прокурорів зробить декоративною посаду глави ГПУ, й це призведе до самоврядування, тому не важливо, хто буде новим генпрокурором.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: