У «БПП» не проти створити ТСК щодо офшорів, але за однієї умови

Читать на русском
Фракція БПП підтримає створення ТСК щодо офшорів, але за умови розслідування нею всіх випадків використання офшорів за 25 років.
Артур Герасимов

Фракція «Блоку Петра Порошенка» підтримає створення тимчасової слідчої комісії щодо офшорів, але за умови розслідування нею всіх випадків використання офшорів за 25 років.

Про це в ефірі «5 каналу» розповів народний депутат від фракції «БПП» Артур Герасимов, повідомляє «Слово і Діло».

«Наша фракція повністю підтримує створення тимчасової слідчої комісії щодо офшорів, але за однієї умови – ми маємо розглянути всі випадки використання офшорів за всю історію нашої країни. Я маю на увазі, з 1991 року», – підкреслив він.

За словами нардепа, лише в разі перерахування грошей на офшорні рахунки слід розглядати такі ситуації детальніше.

«РПЛ» і «Батьківщина» заблокували трибуну Ради через офшори та ДанилюкаДепутати від «Радикальної партії» та «Батьківщини» заблокували парламентську трибуну, причиною стало питання офшорів.

«Коли перерахують мільярди доларів, не гривень – ось це серйозне питання. А коли офшори використовуються, наприклад, юридичними компаніями – це зовсім інше, це міжнародний досвід, який, між іншим, дуже багато наших колег розуміють», – повідомив Герасимов.

Нагадаємо, що раніше міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів оприлюднив базу офшорних компаній, що зареєстровані через Mossack Fonseca. В цій базі засвітилися 469 офшорних компаній та 643 фізичних особи, пов'язаних з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: