Деканоїдзе обіцяє змінити закон «Про поліцію»

Читать на русском
Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що з метою покращення закону Про поліцію до документу планується внести низку змін.
Хатія Деканоїдзе

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що до закону «Про поліцію» будуть внесені зміни.

Про це вона сказала в інтерв'ю «24 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«Будуть і зміни до закону «Про поліцію». Там є багато нюансів, які ми хотіли б виправити», – зазначила шеф Нацполіції.

Також вона анонсувала внесення низки змін до законодавства, якими в МВС планують удосконалити Кодекс адміністративних правопорушень, зокрема щодо образи поліцейських.

«Тому що зараз це практично не карається, штрафи дуже маленькі. А в роботі поліцейських є дуже багато моментів, коли їх ображають, хамлять, кричать, плюють у них. У рамках законодавства необхідна норма, яка стане превенцією», – сказала Деканоїдзе.

Крім того, у Верховній Раді зараз лежить закон про оперативно-розшукову діяльність, який депутати досі не можуть ухвалити. «Ми дуже сподівалися, що його ухвалять до травневих свят. Але тепер змушені чекати до 10 травня, коли Верховна Рада відновить свою діяльність. Це також проблема, коли ми не можемо проштовхнути закони, необхідні для роботи», – поскаржилася Деканоїдзе.

На сьогодні Хатія Деканоїдзе дала 16 обіцянок, більшість з яких перебувають у процесі реалізації. Три своїх обіцянки глава Нацполіції вже встигла виконати, а ще одну – провалила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: