Сьогодні глави МЗС Європи обговорять ситуацію в Україні на зустрічі в Празі

Читать на русском
На зустрічі міністрів закордонних справ країн Вишеградської четвірки та Східного партнерства пріоритетною стане тема України.

Ситуація в Україні стане пріоритетом зустрічі міністрів закордонних справ країн Вишеградської четвірки та Східного партнерства.

Про це з посиланням на «Радіо Свобода» пише «Слово і Діло».

Зустріч відбудеться 3-4 травня в столиці Чехії. Сьогодні до Праги з’їдуться міністри закордонних справ країн-учасниць Вишеградської четвірки – Чехії, Польщі, Словаччини, Угорщини, а також держав-членів «Східного партнерства» – України, Грузії, Молдови, Вірменії, Азербайджану та Білорусі. Крім того, в якості гостей до них приєднаються колеги з Німеччини та Швецїі, а також єврокомісар із політики сусідства та переговорів із розширення Йоганес Ган.

«Потрібно тримати постійно руку на пульсі української теми. Вишеградська четвірка вказує цією зустріччю, що про тему України не можна забувати», – зазначив оглядач чеської газети «Господарскє новіни» Онджей Соукул, коментуючи майбутню зустріч «Радіо Свобода».

За його словами, однією з головних тем зустрічі стане Україна, можливо слід очікувати від представників європейських країн підтримки реформ в Україні.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації Президента України повідомили про відтермінування саміту Україна-ЄС на вересень 2016 року. Таке рішення в АП пояснили неготовністю до його проведення. «За спільною домовленістю Президента України, Євроради та Єврокомісії вирішено перенести саміт України з ЄС на вересень. Рішення стало результатом тривалих консультацій на двосторонньому рівні й для максимального результату саміт було вирішено перенести», – пояснив тоді заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: