Як виконує обіцянки міністр закордонних справ Павло Клімкін?

Читать на русском

Павло Клімкін – ще один міністр, який перейшов із попереднього складу уряду до нового за поданням Президента України Петра Порошенка. За його керівництва Міністерство закордонних справ зазнало суттєвих змін, але відсоток відповідальності самого Клімкіна є не дуже високим.

«Слово і Діло» вирішило підготувати інфографіку відповідальності глави МЗС за власні обіцянки.

Так, рейтинг відповідальності міністра закордонних справ складає 32%. Загалом Клімкін дав 25 обіцянок, з яких 8 є виконаними, ще 10 – перебувають у процесі виконання, а 7 – не виконані.

До топ-5 виконаних увійшли наступні обіцянки міністра: відновлення у МЗС економічного департаменту; реформування України для запровадження безвізового режиму з ЄС завершено до кінця 2015 року; визволення українських військових, що перебували в російському полоні; збереження початкового тексту Угоди про асоціацію України з ЄС та набуття нею чинності з 1 січня 2016 року.

Водночас серед найважливіших обіцянок, які Клімкін провалив, варто відзначити такі: запровадження електронних віз; оцінка безпеки на Донбасі на час проведення виборів; внесення нового законопроекту про дипломатичну службу до Верховної Ради; звільнення з полону українського режисера Олега Сенцова та створення Клімкіним особистої електронної пошти, за допомогою якої будь-який українець зміг поділитися своїми ідеями з міністром безпосередньо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: