В ОБСЄ прокоментували варіант створення поліцейської місії на Донбасі

Читать на русском
Генеральний секретар ОБСЄ попередив Україну про те, що швидкого вирішення з озброєння місії ОБСЄ на Донбасі не варто чекати.

На прес-конференції у Відні генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр повідомив, що рішення по озброєнню місії ОБСЄ дуже дискусійне і займе не мало часу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК Україна.

«Нам потрібна чітка пропозицію, яка буде потім розглянута. Рішення повинні прийняти 57 країн ОБСЄ. Це справа не миттєва, йдеться про дискусію», - повідомив Заньєр.

Він підкреслив, що потрібно прийти до єдиного варіанту, оскільки РФ згодна на доозброєння міжнародних спостерігачів, а українське керівництво наполягає на міжнародній збройної поліції, яка забезпечувала б безпеку і контролювала б процес виборів на території.

Як відомо, раніше в МЗС Німеччини заявили, що ніяких переговорів з українським керівництвом щодо введення поліцейської місії не було, і назвали низку причин, за якими вони виступають проти такої ідеї.

Експерт пояснив, в чому основна проблема введення поліцейської місії на ДонбасЕксперт пояснив, в чому основна проблема введення та перебування місії ОБСЄ на окупованих територіях Донбасу.

Проте, Петро Порошенко назвав наявність поліцейської місії одним з основних умов для проведення виборів на Донбасі.

Конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця, вважає, що проблема в тому, що наша влада розглядає місію як військовий підрозділ, який потрібно озброїти технікою і нехай відвоюють вибори на Донбасі.

«Насправді, ОБСЄ може проводити тільки наглядові місії і моніторинг, що вони і роблять зараз на Донбасі з ризиком для себе, оскільки йдуть бойові дії», - констатував він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: