Позиція Німеччини не буде вирішальною для введення поліцейської місії на Донбас – експерт

Читать на русском
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Скоріш за все, Президент не завершив розмову з представниками ЕС, які підтримали ідею введення поліцейської місії ОБСЄ на окуповані території.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог-міжнародник Ілля Заводовський, аналізуючи заяву представників МЗС Німеччини, які не підтримали ідею введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

«Без місії ОБСЄ реально майже нічого не можна буде зробити. Всі розуміють, що контроль за кордонами ми отримаємо нескоро і єдиним правильним варіантом є поліцейська місія ОБСЕ», – вважає Заводовський.

За його словами, зараз ми отримали офіційну позицію Німеччини, але так само варто розуміти, що навіть Ангела Меркель не може приймати таких рішень.

На Донбасі з'явиться озброєна поліцейська місія ОБСЄ – ПорошенкоПрезидент Петро Порошенко анонсував появу озброєної поліцейської місії ОБСЄ на лінії зіткнення в зоні проведення АТО.

«Щодо цього питання все вирішить виключно ОБСЄ», – наголосив він.

Крім того, як зауважив політолог-міжнародник, не варто забувати, що є ще місія ООН, миротворчі місії іншого формату, але з такою ж метою та в рамках ООН, – і саме в ООН позиція України є сильнішою, тому що в рамках ОБСЄ Росія має більший вплив.

«Це питання не знімається з порядку денного, але водночас це питання перспективи, яке не вирішиться навіть у найближчі три місяці», – резюмував Ілля Заводовський.

Як відомо, Україна попросила ОБСЄ розмістити озброєні пости на кордоні з РФ. Практично відразу бойовики почали погрожувати новою ескалацією конфлікту та навіть повномасштабною війною на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: