Порошенко спрогнозував економічне зростання в Україні

Читать на русском
Президент вважає, що військовий конфлікт на сході країни не має бути виправданням економічної кризи.
Петро Порошенко відвідав Херсон

Президент України Петро Порошенко найближчим часом очікує зростання рівня промисловості та ВВП в Україні.

Про це він заявив у четвер під час робочої поїздки в Херсон, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз ми чекаємо повідомлення про зростання рівня промислового виробництва та зростання ВВП. Ми маємо дуже чітко заявити про завдання, щоб економічна криза припинилася», – заявив Порошенко.

Президент вважає, що військовий конфлікт на сході країни не має бути виправданням економічної кризи. «Економічне зростання має призвести до збільшення доходів населення», – підкреслив Порошенко.

У МЕРТ поліпшили прогноз зростання українського ВВПАналітики державних інститутів і незалежні експерти покращили консенсус-прогноз щодо зростання ВВП України на поточний рік на 0,1 процентного пункту (п. п.) порівняно з оцінками в грудні – до 1,1%.

За словами Президента, для того, щоб країна впевнено вийшла на шлях економічного зростання, необхідно провести низку ключових реформ, серед яких він зазначив дерегуляцію, демонополізацію та податкову реформу. В цьому контексті Порошенко наголосив на важливості впровадження судової реформи, яка призведе до оновлення суддівського корпусу.

Нагадаємо, що промислове виробництво в Україні показало зростання в лютому 2016 року вперше за три роки й склало 7,6% порівняно з аналогічним місяцем 2015 року.

У березні промвиробництво продовжило зростання, хоча й не такими високими темпами, як у лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: