У МЕРТ поліпшили прогноз зростання українського ВВП

Читать на русском
У представленому консенсус-прогнозі експерти вперше оцінили макроекономічні показники на 2018 рік. Так, зростання економіки країни може прискоритися до 3 відсотків при уповільненні інфляції до 7,3 відсотків.

Аналітики державних інститутів і незалежні експерти покращили консенсус-прогноз по зростанню ВВП України на поточний рік на 0,1 процентного пункту (п. п.) в порівнянні з оцінками в грудні – до 1,1%.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Укарина».

Згідно з оприлюдненими Мінекономрозвитку в понеділок документам зростання економічної активності також очікується й у 2017 році. Однак аналітики знизили його до 2,5% ВВП з 3,5% чотирма місяцями раніше.

Відзначається, що діапазон прогнозу ВВП на поточний рік суттєво звузився від падіння на 1,2% до зростання на 1,7%. Ще в грудні прогноз варіабельності ВВП перебував у коридорі з «мінус» 3% до «плюс» 2,9%.

У 2017 році всі експерти очікують зростання в межах від 1,7% до 4%, тоді як у грудневому попередньому консенсус-прогнозі – від 1,4% до 4,1%.

Водночас аналітики погіршили прогноз зростання споживчих цін на 2016 рік на 0,4 в. п. – до 13,5%, а на 2017 рік – на 1 в. п. (9%).

У представленому консенсус-прогнозі експерти вперше оцінили макроекономічні показники на 2018 рік. Так, зростання економіки країни може прискоритися до 3% при уповільненні інфляції до 7,3%.

Абромавичус розповів, яким буде ВВП України через 20 роківУкраїнський ВВП через 20 років досягне $500 млрд, у той час як за підсумками 2015 року він складе близько $85 млрд.

Відзначимо, що консенсус-прогноз розраховується на базі матеріалів, наданих експертами 14 різних організацій і компаній, зокрема МЕРТ, Нацбанку, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Національного інституту стратегічних досліджень, Міжнародного центру перспективних досліджень, «Райффайзен Банку Аваль», інвесткомпанії Dragon Capital, «CASE Україна» та The Bleyzer Foundation.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний валютний фонд переглянув прогноз зростання економіки України на 2016 рік з 2% до 1,5%.

Падіння валового внутрішнього продукту України в 2015 році прискорилося до 9,9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: