Рестуктуризація більше не потрібна для траншу МВФ

Читать на русском

Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомляє, що реструктуризація не є необхідною умовою для наступного траншу від МВФ.

7 травня 2015 міністр фінансів України Наталія Яресько назвала червень критичним місяцем для досягнення домовленостей із зовнішніми кредиторами.

Незважаючи на всю складність і важливість реструктуризації, зараз Мінфін повідомляє, що реструктуризація не є необхідною умовою для наступного траншу від МВФ, пише «Слово і Діло», посилаючись на Дзеркало тижня.

«Що стосується реструктуризації держборгу, то в наших домовленостях з МВФ чітко зафіксовано, що це «дуже важливо для прийняття рішення», але не є необхідною умовою» - говорить Яресько, підкреслюючи, що різниця у формулюваннях важлива.

«Я конкретно можу вам сказати: відповідно до положень меморандуму та згідно з усіма іншими документами - успішність реструктуризації не є структурним маяком» - повідомила Яресько. Щодо наступного траншу в $ 1,7 млрд Яресько переконана, що Київ його отримає «десь в липні». При цьому, за її словами, ці кошти «важливі, але не настільки критично». «Більш важливим для мене є виконання програми МВФ» - зазначила вона.

Як відомо, Міністерство фінансів України продовжує затяжні торги з питання реструктуризації зовнішнього боргу держави. На кону стоїть сума в 15 млрд доларів. На думку уряду, ці гроші дозволять вивести співвідношення держборгу до ВВП країни на рівень не більше 71%.

Переговори з кредиторами, які тривають з 13 березня йдуть дуже складно. Однак, Міністр фінансів України Наталія Яресько заперечує варіант дефолту України в разі невдачі переговорів із зовнішніми кредиторами.

Нагадаємо, раніше аналітики Forbes повідомили, що переговори щодо реструктуризації боргу України перед зовнішніми кредиторами проходять дуже складно, у зв'язку з чим нашу країну може чекати дефолт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: