Саакашвілі може скористатися ситуацією з «Майданом» проти Труханова – експерт

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Саакашвілі в ситуації з акціями протесту проти Труханова діятиме залежно від того, чи продовжаться вони й наскільки будуть масштабними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, аналізуючи ситуацію в Одесі, яка виникла у зв'язку з акцією протесту проти мера Геннадія Труханова.

«Наразі акція протесту цілком може перерости в дещо більше. Одеса є певною мірою ласим шматком, де є багато різних інтересів, груп впливу. Зараз усе залежатиме від того, на що вони готові піти, щоб досягти бажаного», – констатував Петренко.

Крім того, на його переконання, потрібно враховувати стан гібридної війни, що триває в країні, й це має наслідки у вигляді того, що проросійські сили та опозиційні рухи можуть використовувати цю ситуацію, щоб вчергове дестабілізувати політичну ситуацію.

Також, експерт зауважив, що в цій ситуації Саакашвілі сам не може визначитися, чию сторону йому прийняти.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

«З одного боку, начебто дійсно є конфлікт із Трухановим. З іншого – є інформація про існування певних домовленостей із Саакашвілі. Як результат, Саакашвілі, скоріш за все, чекатиме, як розгортатимуться події далі. Якщо він піде проти Труханова, це зіграє на його користь. Він може це використати в плані піару для своєї політсили», – проаналізував ситуацію Ігор Петренко.

Як відомо, декілька тижнів тому журналісти виявили, що крім російського громадянства, мер Одеси Геннадій Труханов володіє 20 офшорними компаніями.

«Слово і Діло» зафіксувало 122 обіцянки Труханова, при цьому більшість із них (47) отримали статус «у процесі». Рівень відповідальності Труханова склав 38%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: