Як українські ягоди підкорюють європейські ринки

Читать на русском
Великим попитом користується малина, поставки якої виросли на 90%. На другому і третьому місцях – суниця і лохина зі збільшенням на 65% і 64% відповідно.

Обсяг зовнішніх поставок заморожених ягід з України в 2015 році зріс на 66%. Українські підприємства висловили бажання збільшити поставки ягід в країни Євросоюзу.

Про це повідомила керівник АПК-інформ Тетяна Гетьман, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новий час».

«Обсяг зовнішніх поставок заморожених ягід з України в 2015 році виріс на 66% – до 27 тис. т, в порівнянні з попереднім роком, 16 тис. т. При цьому практично всі поставки здійснювалися в ЄС», – заявила Гетьман.

За її словами, великим попитом користується малина, поставки якої виросли на 90%. «На другому і третьому місцях – суниця і лохина зі збільшенням на 65% і 64% відповідно», – сказала Тетяна Гетьман.

Рентабельність такого бізнесу оцінюється в 200% річних.

Експорт українських товарів: Мінекономіки оприлюднило детальну статистикуОсновним торговельним партнером України в експорті товарів за два місяці 2016 року був Європейський Союз (44,4%), а Росія становила лише 7,9%.

Внутрішній ринок споживання ягід також зростає на 2-3% щорічно. «Сьогодні його обсяг оцінюється в $200 млн, а в натуральному вираженні – 190 тис. т», – додала Гетьман.

Нагадаємо, що за підсумками перших двох місяців, експорт України в країни Європейського Союзу перевищив $700 млн.

Як раніше повідомлялося, за 11 місяців минулого року темпи падіння експорту з України в країни ЄС скорочувалися повільніше, ніж загальні обсяги експорту з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: