Проекту будівництва паркінгу під Михайлівською площею не існує – Прокопів

Читать на русском
У Київській міській раді пояснили ситуацію з підземним паркінгом під Михайлівською площею.
Володимир Прокопів

Секретар Київської міської ради Володимир Прокопів заявив, що проекту будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею не існує в принципі.

Про це він сказав в інтерв'ю «Українським новинам», передає «Слово і Діло».

За його словами, цього проекту «не існує в природі», а виділені київською владою 100 тисяч гривень були спрямовані на вивчення самої можливості будівництва підземного паркінгу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує у 2015 році впровадити нову систему паркування автомобілівСказано 19 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Ми хочемо вивчити можливість, хочу на цьому наголосити, створення підземного паркінгу під 5 площами міста: Європейською площею, Поштовою, Михайлівською, Ленінградською (Дарницькою) і Солом'янською», – уточнив Прокопів.

Резюмуючи, чиновник підкреслив, що говорити про цей проект можна буде тільки після того, як фахівці дадуть експертну оцінку, де можна ці паркінги будувати, а де не можна.

Як відомо, рішення Київради будувати підземний паркінг під Михайлівською площею викликало широкий громадський резонанс. Кияни опублікували на сайті Київради петицію зі збору підписів про заборону будь-якого будівництва на території площі. Містяни нагадали, що Михайлівська площа належить до буферної зони Софії Київської та перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Сам Прокопів раніше запевнив, що будівництво підземного паркінгу не відбудеться без громадських слухань та погодження з людьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: