Київраді мало Михайлівської – паркінги збираються побудувати ще під декількома площами

Читать на русском
Київська міська рада висловила намір побудувати підземні паркінги під Європейською, Дарницькою, Солом'янською та Поштовою площами.
Михайлівська площа

Київська міська рада вирішила не зупинятися на одному підземному паркінгу під столичною Михайлівською площею – аналогічним чином облаштувати міські чиновники вирішили ще чотири площі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київради.

Як сказав заступник столичного мера-секретар Київради Володимир Прокопів, підземні паркінги планують побудувати, крім Михайлівської, ще під чотирма міськими площами – Європейською, Поштовою, Солом'янською та Дарницькою.

Рішення Київради будувати підземний паркінг під Михайлівською площею викликало широкий громадський резонанс. Кияни опублікували на сайті Київради петицію зі збору підписів про заборону будь-якого будівництва на території площі. Містяни нагадали, що Михайлівська площа належить до буферної зони Софії Київської та перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Київрада вирішила долю паркінгу біля столичного велотрекуНезважаючи на численні протести громадських активістів Києва, на території столичного велотреку побудують підземний паркінг.

Сам Прокопів запевнив, що будівництво підземного паркінгу не відбудеться без громадських слухань та погодження з людьми.

«Якщо буде вивчено, що там можна створювати підземні паркінги, ми будемо обговорювати в Київраді таку можливість. Це європейська практика розвантаження міста. І якщо ми з вами вирішимо, що це можливо, пройдуть громадські обговорення, слухання. Якщо люди це підтримають, лише тоді, підкреслюю, лише тоді ми будемо виділяти кошти та дозволяти інвестору там щось робити», – сказав Прокопів.

Нагадаємо, 14 квітня депутати Київради проголосували за виділення коштів із бюджету Києва на розробку проекту будівництва підземного паркінгу під Михайлівською площею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: