На Донбасі з'явиться озброєна поліцейська місія ОБСЄ – Порошенко

Читать на русском
До переліку завдань збройної місії ОБСЄ входитиме контроль за відведенням озброєнь, забезпечення виведення окупаційних військ Російської Федерації з окупованої території та контроль українсько-російського кордону.

Президент Петро Порошенко анонсував появу озброєної поліцейської місії ОБСЄ на лінії зіткнення в зоні проведення АТО.

Він очікує, що найближчим часом ОБСЄ ухвалить це рішення, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«В результаті переговорів найближчим часом я очікую впровадження нової збройної поліцейської місії ОБСЄ для забезпечення контролю над режимом припинення вогню», – зазначив Президент під час зустрічі з адміністративно-господарським активом Запорізької області в п'ятницю.

До переліку завдань збройної місії ОБСЄ належатиме контроль за відведенням озброєнь, забезпечення виведення окупаційних військ Російської Федерації з окупованої території та контроль українсько-російського кордону.

«Щоб нові регулярні війська та озброєння не заходили на територію України», – додав Порошенко.

Експерт пояснив, чому ОБСЄ не може бути об'єктивним спостерігачем на ДонбасіСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви представників штабу АТО про те, що місія ОБСЄ на Донбасі не реагує на повідомлення про обстріли населених пунктів з боку бойовиків .

Нагадаємо, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про ескалацію конфлікту на сході України.

Раніше Петро Порошенко визначив умови проведення виборів у окремих районах Донецької та Луганської областей, серед яких виділив поліпшення ситуації з безпекою, введення поліцейської місії ОБСЄ та передачу під контроль України непідконтрольної ділянки державного кордону.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: