Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
На думку Порошенка, саме Росія має взяти на себе реалізацію пунктів Мінських угод у питаннях безпеки.

Президент України Петро Порошенко визначив умови проведення виборів у окремих районах Донецької та Луганської областей, серед яких виділив поліпшення ситуації з безпекою, введення поліцейської місії ОБСЄ та передачу під контроль України непідконтрольної ділянки державного кордону.

Про це він сказав на форумі «Боротьба України за свободу, яка триває» в будівлі Конгресу США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Ми зацікавлені в тому, щоб розблокувати політичний процес і провести місцеві вибори на Донбасі», – підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що саме Росія має взяти на себе реалізацію пунктів Мінських угод у питаннях безпеки замість того, щоб продовжувати маніпулювати фразою «проведення місцевих виборів відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів».

Втрати російських військ на Донбасі зросли – ГУР УкраїниЛише за перший місяць 2016 року кількість російських громадян, загиблих в ОРДЛО, сягнула 42 осіб.

За його словами, розгортання поліцейської місії ОБСЄ на територіях ОРДЛО необхідне для гарантування безпеки до, під час і після виборів.

Як повідомлялося раніше, представник України в політичній підгрупі переговорного процесу в Мінську Роман Безсмертний оголосив перелік вимог української сторони до проведення виборів на Донбасі.

У січні Порошенко закликав прив'язати Мінські угоди до конкретних дат.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: