Ціна свободи: у скільки обходиться в Україні вихід під заставу

Читать на русском

19 квітня суд звільнив мера Вишгорода Олексія Момота під заставу в 5 мільйонів гривень. За його словами, таку суму для нього назбирали два нардепи, місцеві бізнесмени та просто громадяни. «Слово і Діло» зібрало в одній інфографіці рекордні суми застав, під які виходили українські підсудні.

Екс-главу ДСНС Сергія Бочковського разом із його заступником Василем Стоєцьким звільнили в березні минулого року під заставу в 1 мільйон 184 тисячі гривень. «Діамантового» прокурора Корнійця, хоч і ненадовго, звільнили під заставу в 3 мільйони 200 тисяч гривень.

Кому за державу не прикро: найгучніші корупційні справи в УкраїніХто з корупціонерів у чому був звинувачений, що прокуратура знаходила під час обшуків та яке покарання понесли головні хабарники?

До топу потрапили також два колишніх депутати від «Партії регіонів» – Олександр Єфремов (3 млн 600 тис. грн) та покійний Михайло Чечетов (5 млн грн).

Прокурора ГПУ Володимира Шапакіна відпустили під заставу в 6 млн 200 тис. грн.

На першому місці – засновник «Еліта-Центру» Олександр Шахов. Його відпустили під рекордну для України заставу – 384 мільйони 266 тисяч гривень.

Детальніше – на інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: