Порошенко про обіцянку скасувати візи: статус «виконано» можна ставити через кілька місяців

Читать на русском
Президент Петро Порошенко звернувся до жителів України з нагоди подання Єврокомісією в Європарламент законопроекту про скасування віз для українців.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що йому президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив про подання в Єврораду і Європарламент законопроект про скасування віз для українців.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Щойно президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер поінформував мене про внесення на розгляд Ради Євросоюзу та Європарламенту законодавчої пропозиції про введення безвізового режиму для українських громадян», - сказав Порошенко.

«Безвізовий режим був моїм зобов'язанням перед вами. Позначку «виконано» можна буде поставити кілька місяців», - звернувся до українців Президент.

Нагадаємо, 20 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що в 2016 році українці отримають право безвізових поїздок в ЄС.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше, 22 травня 2015 року Президент заявив, що Україна зробить все для введення безвізового режиму з ЄС у 2016 році.

«Слово і Діло» також зібрало обіцянки українських політиків щодо впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Так, 2 березня народний депутат Ірина Геращенко запевнила, що Україна отримає безвізовий режим з ЄС в 2016 році.

Також 17 грудня 2015 року спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що в 2016 році українські громадяни зможуть без віз їхати за кордон.

3 березня 2016 року тодішній голова Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомив, що в 2016 році Україна отримає безвізовий режим З ЄС. Гройсман додав, що можливо це станеться навіть у першому півріччі цього року, але це буде залежати від Європейської Комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: