У Мінрегіоні розповіли, скільки Україна заощадить газу найближчим часом

Читать на русском
Централізоване утеплення житлових будинків дозволить економити до 7,3 млрд куб. м газу в рік, заміна газових котлів – до 1,7 млрд куб. м, модернізація котелень та мереж – до 2,4 млрд куб. м.
Геннадій Зубко

Після впровадження проектів енергозбереження в домогосподарствах Україна зможе заощадити близько 11,4 млрд куб. м природного газу, що можна порівняти із загальними планами уряду щодо імпорту палива на найближчі роки.

Про це йдеться в звіті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, який опублікував глава відомства Геннадій Зубко на своїй сторінці в Facebook. «При рівні споживання газу в обсязі близько 18,6 млрд кубометрів на рік, обсяг економії може вирости до 11,4 млрд кубометрів», – підкреслюється в звіті Мінрегіону.

На думку Зубко, ефективність використання газу для побутових потреб як і раніше вкрай низька. «Найбільший обсяг газу – близько 60% – йде на опалення і побутове використання палива. Промисловість використовує лише 40% від загального обсягу, споживаного в країні газу», – говориться в звіті.

У Мінрегіоні вважають, що централізоване утеплення житлових будинків дозволить економити до 7,3 млрд куб. м газу в рік, заміна газових котлів - до 1,7 млрд куб. м, модернізація котелень та мереж - до 2,4 млрд куб. м.

Україна розпочала поповнення запасів газуУкраїна відновила закачку природного газу в підземні сховища для проходження опалювального сезону 2016/17 рр.

Загальний обсяг фінансових коштів, необхідних для масштабної реалізації енергоефективності, за розрахунками Мінрегіону, складе близько $57 млрд.

Нагадаємо, що ПАТ «Київенерго» 5 квітня повністю припинило подачу тепла в будинки столиці в зв'язку з високим температурним режимом.

У Міненерго готові купувати російський газ за ціною $160- $ 170 за тис. куб. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: