Мін'юст України підготував документи для повернення Савченко

Читать на русском
Міністерство юстиції України вже повністю готова до передачі засудженої в РФ Надії Савченко на батьківщину.
Надія Савченко

Міністерство юстиції України завершило підготовку документів по поверненню Надії Савченко на батьківщину.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Мін'юст оперативно опрацювала заяву Савченко, подану нею відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.

Савченко звернулася з проханням повернути її в Україну – Мін'юстМіністерство юстиції отримало від засудженої в Росії громадянки України Надії Савченко звернення з проханням почати процедуру її повернення в Україну.

Петренко зазначив, що Конвенцією передбачається ряд бюрократичних процедур, і терміни, визначені нею неприйнятні в умовах загрози життю Савченко.

«Тому ми прийняли рішення надати можливість дипломатам працювати з російською стороною для того, щоб отримати механізм і гарантії дотримання термінів. Як тільки вони повідомлять нам про результати своєї роботи, ми відразу ж запустимо відповідні юридичні механізми», - повідомив Петренко.

Також глава Мін'юсту мілин, що крім Савченко йдеться сьогодні також і про десятки інших українців, засуджених у Росії.

«По Сенцову, Кольченку, Афанасьєву і Солошенку був запущений юридичний процес [повернення] ще кілька місяців тому. Росія дала попередню згоду на передачу наших громадян на територію України», - сказав Петренко.

Нагадаємо, глава Ради Федерації Валентина Матвієнко повідомила, що у Росії є політична воля піти на обмін засудженої за безпідставним звинуваченням української військовослужбовця Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: