Розенко розповів, коли відновить соцвиплати на окупованих територіях

Читать на русском
Розенко заявив, що соцвиплати для жителів окупованого Донбасу будуть відновлені лише після виконання Мінських домовленостей.

Віце-прем'єр-міністр із соціальних питань Павло Розенко заявив, що соціальні виплати для жителів окупованих територій будуть відновлені лише після виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

«Не держава Україна винна у припиненні всіх соціальних виплат на окупованій території України. Винні у припиненні виплат російські окупанти, які захопили там владу. Ми позбавлені можливостей платити пенсії чи інші соціальні виплати на цій території. Там немає відділень українських банків, немає відділень Пенсійного фонду, казначейства, там не працюють українські закони», – зазначив Розенко.

За його словами, боротьба із витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території триватиме й надалі. Розенко зазначив, що водночас усі пенсійні та соціальні виплати внутрішньо переміщенним сособам будуть здійснюватися вчасно й у повному обсязі.

Верифікація соцвиплат: хто залишиться без допомоги держави?«Слово і Діло» намагалося розібратися, як верифікація соцвиплат вплине на життя українців та чи вдасться Кабміну подолати корупцію у сфері надання соціальних пільг.

«Щотижня СБУ затримує кур'єрів із купою карток і значними сумами грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. На темі оформлення допомоги переселенцям побудовані величезні злочинні схеми, де крутяться багатомільярдні суми. Встановлені численні факти того, що ці кошти українського Бюджету, українських платників податків, осідають у кишенях корумпованих чиновників, терористів і російських окупантів», – додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки Україна та Міністерство соціальної політики встановили незаконні схеми отримання соцвиплат переселенцям. За словами глави СБУ Василя Грицака, мільярдні кошти йшли на підтримку бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: