Розенко розповів, скільки справ відкрито за соцвиплати «фейковим переселенцям»

Читать на русском
У Мінсоцполітики розповіли, скільки кримінальних справ відкрито проти чиновників-організаторів схем соцвиплат фіктивним переселенцям.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив, що Служба безпеки України, органи прокуратури вже відкрили близько 40 кримінальних проваджень за організацію незаконних виплат «липовим» переселенцям.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

Міністр соцполітики зазначив, що ніяких перешкод для виплат реальним переселенцям немає, але тим, хто повертається на непідконтрольні території виплати зупинені.

«Кримінальні справи порушуються тільки проти чиновників, які ухвалювали рішення і оформляли пенсії, соціальну допомогу без присутності людей, реєстрували людей на фіктивних адресах», - говорить він.

«Це працівники Державної міграційної служби, органів соціального захисту населення та управлінь Пенсійного фонду. Це ті люди, які приймають рішення про призначення допомоги», - повідомив Розенко.

Експерт Павло Кухта вважає рішення зупинити виплати переселенцям, які повертаються на окуповані території правильним.

За його словами, для економіки це величезні втрати. Близько 30 млрд йде на непідконтрольні території. Ми не можемо собі дозволити витрачати такі кошти. Це дві третини військового бюджету, які фактично виплачуються ворогові.

Нагадаємо, міністр соціальної політики України Павло Розенко пообіцяв, що як тільки на Донбасі відновиться дія українського законодавства і діяльність органів влади, банків та Держказначейства, Міністерство зробить все, щоб відновити соціальні виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: