Частина соцвиплат переселенцям йшла на підтримку проросійських бойовиків – СБУ

Читать на русском

Служба безпеки України заявляє про безпідставне отримання чиновниками коштів із Державного бюджету, направлених на соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам.

Про це на прес-конференції заявив голова спецслужби Василь Грицак, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, з 1,3 млн внутрішньо переміщених осіб понад 60% фактично постійно проживають на тимчасово окупованих територіях. Завдяки цьому місцеві посадовці реєстрували соціальні виплати на людей, які фактично не проживають за місцем отримання коштів.

«Зафіксовано численні факти здійснення пенсійних та соціальних виплат на підставі неправдивих відомостей про проживання переселенців. У більшості випадків оформлення соціальних виплат здійснювалося посадовцями за відсутності тимчасово переміщених осіб», – сказав голова СБУ.

СБУ затримала «праву руку» екс-глави «ЛНР» КорсунськогоПісля оприлюднення скандального відео, на якому один із поплічників екс-глави так званої «ЛНР» Сергій Корсунський перебував у одному з ресторанів Києва, його затримали співробітники СБУ.

Також, як стверджує Грицак, соцвиплати оформлювалися на осіб, які вже померли або безвісти зниклі. «Отримані в незаконний спосіб гроші у більшості випадків використовувалися для матеріальної підтримки незаконних збройних формувань», – додав він.

Грицак зауважив, що ці схеми штучно збільшили видатки Державного бюджету на декілька мільярдів гривень. Як стверджує СБУ, всього ними було вилучено 3,9 млн гривень, 878 тис. доларів, 10 тис. євро, 14 млн російських рублів та 230 платіжних карток.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: