Нищук розповів, як Мінкульт боротиметься за український контент

Читать на русском
Міністр культури України Євген Нищук розповів про методи, якими Україна має захищати інформпростір.
Євген Нищук

Міністр культури України Євген Нищук розповів про те, чи потрібно в українському ефірі запроваджувати квоти на україномовний контент.

Як передає «Слово і Діло», про це він повідомив у інтерв'ю «5 каналу».

«Я вважаю, що як і будь-яка європейська країна, Україна має захищати свій інформаційний простір. Це безапеляційно. Так робить Франція, так робить Німеччина, так робить Італія. Ми теж маємо це робити. Інша річ, у який спосіб це робити», – сказав міністр.

Гройсман представив новий Кабмін, депутати підтрималиНовий глава уряду Володимир Гройсман представив народним депутатам свою команду міністрів.

За словами Нищука, захищати український контент потрібно без зайвого галасу. «Потрібно зібрати всіх керівників і власників українських медіа та призначити їх відповідальними за вихід інформаційного продукту», – заявив глава Мінкульту.

Нищук також зазначив, що бойкотувати російських артистів, які входять до «чорного списку» Мінкульту, має перш за все український народ.

Нагадаємо, в 2014 році Нищук вже обіймав посаду міністра культури. Тоді він ініціював заборону гастролей в Україні російських артистів, які підтримали анексію Криму та інші дії РФ щодо України. Також він виступив тоді з ідеєю заборони показу в Україні російських пропагандистських серіалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: