Провідні експерти оцінили новий склад Кабміну

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог
Олександр Каваексперт з питань транспорту
Олег Салмінексперт з питань нафтової та газової галузі
Катерина Одарченкополіттехнолог
Станіслав Ніколаєнко

Після двотижневих торгів, суперечок і кулуарних домовленостей перерозподіл міністерських портфелів став схожим на фарс. Але все ж пізно ввечері 13 квітня фракція «БПП» представила склад оновленого Кабміну, який сьогодні затвердила на голосуванні Верховна Рада.

«Слово і Діло» вирішило поцікавитися у експертів, як вони оцінюють нових міністрів і чого очікують від нового уряду.

Міністр фінансів – Олександр Данилюк

Політолог Володимир Фесенко розповів, що Данилюк, починаючи з часів Ющенка, за часів Януковича й досі займався проблематикою реформ і взаємодіяв із міжнародними організаціями. Він пов'язаний із групою McKinsey, яка займається підготовкою реформ для України. Це представник Президента в Кабміні.

Міністр інфраструктури – Володимир Омелян

Незалежний транспортний експерт Олександр Кава говорить, що Омелян завжди був прихильником реформ у галузі впровадження нових європейських стандартів, підвищення безпеки та ефективності транспортної галузі України. Це хороше призначення, робота Міністерства стане більш конструктивною.

Міністр енергетики та вугільної промисловості – Ігор Насалик.

Член ради директорів компанії «XXI Століття» Олег Салмін позитивно оцінив це призначення й розповів, що Насалик давно та добре знає енергоринок й займався цими питаннями в «Нафтогазі». У Калуші на посаді мера він вів проект Ariana, пов'язаний із нафтохімією, й розуміння енергоринку України в нього є.

Мінрегіон – Геннадій Зубко

Політтехнолог Катерина Одарченко повідомила, що тему енергоефективності Зубко почав розвивати давно із західними фондами й займався залученням іноземних інвестицій. На її думку, це якраз той кандидат, який добре знає Яценюка та вчасно адаптувався під президентську тематику.

Володимир Гройсман: від мера до прем'єра«Слово і Діло» проаналізувало весь політичний шлях Володимира Гройсмана, щоб показати, як потенційний прем'єр-міністр виконує власні обіцянки.

Міністр освіти і науки – Лілія Гриневич

Екс-міністр освіти і науки України у 2005-2007 роках Станіслав Ніколаєнко вважає позитивним призначення Гриневич у Міносвіти та вважає, що в неї достатньо досвіду, знань і впливу, щоб впоратися з цією посадою. Гриневич має управлінський, організаційний та законотворчий досвід.

Міністр культури – Євген Нищук

Також Станіслав Ніколаєнко розповів, що раніше Нищуку не вистачило б досвіду для цієї посади, хоча він завжди був працездатним, а під час Революції Гідності був на Майдані, що характеризує його і як громадянина. Зараз він має хороші перспективи та достатній рівень знань для того, щоб бути успішним міністром.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила відставку Арсенія Яценюка та обрала Володимира Гройсмана новим прем'єр-міністром України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: