Кабмін «по-новому»: Гройсман буде маріонеткою в новому уряді – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

У демократичному суспільстві таким чином питання формування уряду однозначно не вирішується.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валентин Гладких, аналізуючи ситуацію з формуванням Кабміну.

«Те, яким чином цей уряд формується, дає всі підстави говорити, що це буде абсолютно кулуарний уряд. Ми отримаємо уряд «смотрящих». Більше того, формування такого уряду й у такий спосіб є не виходом з політичної кризи, а підтвердженням того, що вийти з гри цивілізованим шляхом не вдається», – вважає Гладких.

Експерт наголосив, що боротьба точиться винятково за те, хто контролюватиме ресурси, потоки та процес ухвалення рішень, і цілком очевидно, що цією людиною не буде Гройсман.

Через деякий час на тлі Гройсмана Яценюк здаватиметься «Робін Гудом» – експертПолітолог прокоментував інформацію про відставку Яценюка та припустив, чого очікувати далі від «НФ» і Кабміну на чолі з Гройсманом.

«Гройсман не має власної політичної сили, вся його підтримка є зовнішньою. А коли є лише зовнішня підтримка, то це дуже нагадує маріонетку, рухи якої визначаються рухами руки того, хто смикає за ниточки. А те, що Гройсман оточує себе такими самими маріонетками вінницького походження, вже точно не зробить уряд сильнішим», – переконаний політолог.

За його словами, це буде уряд «на багатьох», тобто на тих самих людей, які контролюють політичні та економічні процеси в Україні.

Політолог зазначив, що наразі Гройсман своєю заявою про відмову від прем'єрства, а напередодні Луценко, який говорив, що не хоче очолювати ГПУ, але готовий, якщо його вмовлять, та інші політики просто намагаються видати бажане за дійсне.

«Це демонстрація того, що їх нібито вмовляють. Така риторика потрібна лише для того, щоб посилити свої позиції в переговорному процесі та збільшити свою частку в глобальному перерозподілі», – проаналізував ситуацію Валентин Гладких.

Додамо, Президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що цього тижня нардепи домовляться щодо нової коаліції й визначаться з кандидатурою нового прем'єр-міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: